La tercera tasca serà un vídeo o audio sobre l'evolució humana. Us ocuparà dues setmanes, l'haureu de compartir al drive com a molt tard divendres 29 de maig a les 22:00h.
  • Com va sorgir l'homo sàpiens:

Com ens organitzarem?

- Primera setmana: Haureu de mirar els nous vídeos que us he penjat a la carpeta «evolució» dins de «vídeos i documentals» del voste Drive.

- Segona setmana: Fareu un audio o vídeo explicant els punts claus de l'evolució humana, que duri entre un i tres minuts i el penjareu al drive.

La segona tasca serà un cas sobre blat de moro TRANSGÈNIC. Us ocuparà dues setmanes, l'haureu de compartir al drive com a molt tard divendres 15 de maig a les 22:00h.
  • Cas 2. Blat de moro transgènic:

Com ens organitzarem?

- Primera setmana: Heu après què són la biotecnologia i la enginyeria genètica. Ara haureu de mirar els vídeos que us he penjat a la carpeta «transgènics» dins de «vídeos i documentals» del voste Drive per saber què són els transgènics.

- Segona setmana: Haureu de redactar i completar, de forma individual, tot el «Cas 2: Blat de moro transgènic» que us he penjat a la carpeta «Tasques alumnes», «tasca maig transgènics».

La primera tasca serà l'elaboració d'una infografia sobre EVOLUCIÓ. Us ocuparà tres setmanes, l'haureu de compartir al drive com a molt tard divendres 30 d'abril a les 22:00h. Posteriorment farem un debat sobre les vostres produccions i una avaluació conjunta.

Com ja sabeu, podeu triar entre dues opcions:

  • A. Projecte dels caminacules:

Com ens organitzarem?

- Primera setmana: Treballareu en parelles elaborant un arbre filogenètic per a explicar l’evolució dels organismes, que se us proporcionaran en diverses etapes, en base a les seves característiques morfològiques.

- Segona setmana: Consensuareu un arbre filogenètic com a comunitat de científics, identificant les parts que són controvertides i perquè.

- Tercera setmana: Cada equip analitzarà un nou caminalcula fòssil des del punt de vista evolutiu, morfològic i genètic i elaborarà un pòster científic per a presentar les seves conclusions en el marc del coneixement consensuat en la segona etapa. En paral·lel a l’anàlisi i elaboració del pòster. Donandes les circumstàncies, no podrem organitzar el congrés, com haviem pensat, però sí que podrem exposar les vostres infografies al drive i fer un debat de manera virtual amb tots els companys!. El link a la web a la que haureu d'entrar és el següent:https://sites.google.com/a/xtec.cat/caminalcules Jo us donaré suport en tot moment via discord i mail. Que tingueu una bona investigació!

  • B. Llibre de text de l'editorial Casals:

Com ens organitzarem?

-Primera setmana: Treballareu individualment llegint i contestant els exercicis del Tema 6 de diversitat, teoríes de l'evolució i proves d'aquesta. (pàgines 128 a 136, ambdues incloses).La idea és que treballeu els tres conceptes repartits cadascun en un dels tres dies de classe per poder preguntar dubtes de manera organitzada. Al https://drive.google.com/drive/my-drive teniu penjats videos de suport.

-Segona setmana: Seguireu llegint i contestant els exercicis sobre especiació, arbres filogenètics i mecanismes de l'evolució. (pàgines 137 a 139, ambdues incloses).La idea és,com la setmana anterior, que treballeu els tres conceptes repartits cadascun en un dels tres dies de classe per poder preguntar dubtes de manera organitzada. Al drive teniu penjats nous videos de suport.

-Tercera setmana: Cadascú de vosaltres elaborareu el vostre pòster científic. Donandes les circumstàncies, no podrem organitzar el congrés, com haviem pensat, però sí que podrem exposar les vostres infografies al drive i fer un debat de manera virtual amb tots els companys!. Jo us donaré suport en tot moment via discord i mail. Que tingueu una bona investigació!

Opcions de programes per fer infografies: Canva, Piktochart, Genially, etc. Criteris d'avaluació de les infografies: Rúbrica per l'auto i coavaluació. Els exercicis setmanals no seran criteri d'avaluació, però sí ho serà el seguiment setmanal personalitzat.