Grup de Música

Responsable: David Puertas

Des del curs 2001/2002 el Grup de Música de l'IES Can Puig ha actuat a diferents espais del nostre municipi amb l'ànim d'apropar a tothom la música que es treballa a les nostres aules. Cada diada de Santa Cecília (22 de novembre) oferim un concert a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes en forma de conte musical. També actuem a les festes de Sant Jordi, de final de curs, de Nadal, de lliuraments de premis, etcètera. El Grup de Música està format per alumnes de diferents edats: cada any el grup compta amb alumnes de diferents cursos en funció de la ubicació dels crèdits variables de música d'aquell curs o de l'oferta d'activitats musicals extraescolars. També hi participen diferents membres del professorat, pares i mares. Des del curs 2007/2008 el Grup de Música s'ha ampliat amb un projecte paral·lel: el grup de batucada de Can Puig. Des del 2009/2010 també tenim un grup de gralles i dos grups de guitarres.

A part de les acivitats musicals que es fan en el marc de la matèria de música, a Can Puig hi ha molta més música: ho podeu veure clicant aquí:

Més música a Can Puig

El 6 d’octubre de 2002 el Grup de Música de Can Puig va oferir la seva primera actuació a la Masia Montgrós de Ribes i la darrera, de moment, ha estat la presentació del conte musical d’enguany (21 de novembre de 2009) a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, protagonitzat per Laia Ruiz, alumna de 4t d’ESO, i el professor de música David Puertas. Entre un i altre concerts, el Grup de Música de Can Puig ha celebrat ja un total de 42 actuacions.

El Grup de Música de l’IES Can Puig va ser creat l’any 2002 amb l’objectiu d’oferir a la comunitat educativa de l’IES un espai de dinamització musical. Durant els set cursos que fa que funciona hi han participat més de180 alumnes (de tots els cursos de l’ESO, Batxillerat i Cicle Formatiu), 15 professors i professores i 8 pares i mares d’alumnes. El Grup de Música de l’IES Can Puig ha fet desenes d’actuacions, principalment a Ribes, però també a Olivella, Vilanova, El Vendrell i Alella, sempre amb l’objectiu de contribuir a la divulgació musical i mostrar una manera d’entendre el treball musical en un entorn escolar.

Cada curs es fan, com a mínim, quatre actuacions musicals, entre les que destaquen: el conte musical que pels volts de Santa Cecília se celebra a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes (i les posteriors audicions del mateix espectacle a les escoles de primària de Ribes), la participació en els actes de carnaval i comparses, l’actuació en el lliurament dels Premis Sant Jordi i les actuacions de final de curs. Bona part dels concerts s’han fet amb col·laboració amb d’altres grups de l’institut: grups de ball de bastons, grup de malabars, grups de dansa, etcètera.

L’any 2007, el Grup de Música de Can Puig va incorporar una altra formació estable al seu projecte: un grup de batucada. I des del curs 2009-2010 també hi ha un grup de gralles i un grup de guitarres. Totes tres formacions desenvolupen la seva activitat en el marc de l’Associació Escolar Esportiva de Can Puig.