L'objectiu d'aquest espai és que pugueu seguir investigant sobre el què voleu fer a partir de l'any que ve. Per prendre aquesta decisió heu de conèixer:

  • quines són les meves capacitats i habilitats (en què sóc bo, què

se'm dóna bé)

  • quins són els meus interessos
  • quines qüestions valoro jo en una feina, és a dir, els valors

professionals (vull treballar sol o en equip, tenir una feina on es valori la creativitat, necessito moviment i dinamisme, m'agrada el tracte amb les persones, etc.)

  • conèixer les opcions formatives que teniu a l'abast

Ja hem treballat molt sobre aquests temes, amb vosaltres i amb les vostres famílies. De totes maneres, hem pensat en facilitar-vos alguns enllaços sobre el sistema educatiu que us permetran seguir remenant per les diferents opcions i fer que aquesta tria estigui més ben fonamentada. Aquí teniu:

general, on trobareu tota la informació sobre el sistema educatiu

d'orientació, hi ha un apartat per a joves, amb qüestionaris online per fer. Molt recomanables per seguir amb el que estàvem fent a tutoria. Els resultats dels vostres qüestionaris els podeu compartir amb la vostra família i també amb nosaltres a través del mail.

trobareu tota la informació relacionada amb els cicles formatius. Està organitzada per famílies professionals. Podreu accedir als cicles de grau mitjà (els que us tocaria cursar l'any que ve) i de grau superior, i veure quin pla d'estudis tenen (quines matèries es cursen) i quines sortides professionals tenen. També podreu esbrinar a on es realitzen els estudis en els què esteu interessats.

aquest enllaç trobareu informació general del batxillerat. Ja sabeu que en el nostre centre s'ofereix el batxillerat de Ciències i Tecnologia, i el d'Humanitats i Ciències Socials. Molts de vosaltres ja heu vist el pla d'estudis que estan cursant els alumnes que actualment estan fent el batxillerat al nostre centre. A més, quan puguem tornar a les aules, farem una reunió informativa sobre el batxillerat. No us la perdeu!

alguns de vosaltres no obtingueu la ESO i l'opció de repetir no us agradi gens! Aquí teniu una sortida, els Programes de Formació i Inserció. Són una mena d'estudis professionals inicials. Us poden preparar per a anar a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o per obtenir el graduat de l'ESO, si finalment voleu seguir estudiant. I sinó, sortireu al món laboral amb una preparació més bona.

Per últim, hi ha estudis relacionats amb la dansa, la música, l'art i el disseny, les arts escèniques… Si algú s'hi vol dedicar, normalment ja ho sap, perquè hi ha dedicat molt de temps fora de l'escola a aquests àmbits. Us deixem també els enllaços per si ho voleu consultar:

Ensenyaments esportius