CATALÀ 4T D'ESO. COMPETÈNCIES BÀSIQUES

¡Hola! Espero que tots estigueu bé i les vostres famílies també.

Per tal que el confinament no sigui tan dur i estigueu una mica distrets, aquí us aniré penjant algunes tasques que ens serviran per seguir aprenent català. Molts ànims a tothom!

Em podeu enviar les vostres tasques al meu correu: srussino@xtec.cat


Tasca 1. Data d'entrega: 24 de març

Fa dies que vaig posar aquesta tasca però no sé què vaig fer i la vaig borrar posteriorment. Sé que la vaig arribar a penjar perquè he rebut algunes respostes vostres.

Les noies, juguen a vídeojocs?Són diferents les noies que hi juguen? Es tracta que llegiu un article web i les opinions que es van generar quan aquest va sortir publicat i contesteu una sèrie d'activitats. En acabar-les, vull que l'activitat 5 me la envieu per correu electrònic (és una petit text argumentatiu) i que em comenteu si heu trobat entenedora la lectura.

Aquí teniu l'enllaç:http://www.edu365.cat/eso/catala/comprensio/35/index.html


Tasca 2. Data d'entrega: 30 de març

Estar a casa tancats…, pot ser angoixant, avorrit, preocupant. A més, estem molt temps amb la família, i ja sabem que la convivència de vegades és difícil. Vull que feu un llistat de 20 coses què es poden fer a casa i us poden ajudar a trobar-vos millor, a distreure-us o a seguir aprenent. Podeu treure idees d'internet… Però vull que sigui una llista vostra, pròpia, coses que realment estigueu fent o vulgueu fer els propers dies. EXPRESSADA AMB LES VOSTRES PARAULES.I si voleu hi podeu afegir fotografies vostres fent tot aquest munt d'activitats. Serà molt xulo.

Moltes gràcies per participar!


Tasca 3. Data d'entrega: 2 d'abril

Nois i noies, ho esteu fent molt bé. Moltes gràcies per totes les tasques que m'aneu retornant.

Avui, farem una mica de repàs d'ortografia, i començarem repassant les normes d'accentuació. Aquí teniu un document word, descarregue-lo, feu-lo, i envieu-me'l abans del 2 d'abril. Moltes gràcies! ortografia_1.doc

I DESPRÉS DE SETMANA SANTA...

SETMANA DEL 14 AL 17 D'ABRIL

Hola nois, com esteu?

Comencem el 3r trimestre més atípic de la història… Però he pensat activitats per a que pugueu seguir aprenent.

Espero poder contactar amb vosaltres el dia 14 a les 12.30 per explicar-vos tot això que us comento a continuació.

Treballarem en aquest 3r trimestre els TEXTOS ADMINISTRATIUS, aprendrem algunes generalitats sobre ells, i sobre tot, farem textos que són del vostre interès: el CURRÍCULUM, la CARTA DE PRESENTACIÓ, i l'ENTREVISTA DE TREBALL. També veurem com és el MERCAT DE TREBALL i quins són els canals de recerca de feina que més us poden interessar.

De moment, comencem amb els textos administratius. Teniu aquí un document word amb la teoria i els exercicis.

textos_administratius_1.docx

Caldrà que hagueu llegit i resolt els dos exercicis que us proposo per al 20 d'abril, i que m'ho envieu via email. El dia 21 d'abril tornarem a fer una vídeo classe a les 12.30.

Que vagi molt bé.

SETMANA DEL 20 AL 24 D'ABRIL

Hola nois, com esteu?

Aquí us he preparat una segona entrega dels textos administratius, en la qual treballarem la instancia. textos_administratius_part_2.odt

A la sessió de zoom que farem el dimarts dia 21 a les 12.30, treballarem l'expressió oral i la lectura. Estigueu preparats!

Molts ànims, i fins dimarts!

Susana

SETMANA DEL 27 D'ABRIL al 3 DE MAIG

Hola nois, com esteu?

Esteu preparats per queixar-vos? Aquí us he preparat la tercera entrega dels textos administratius, en la qual treballarem les queixes o reclamacions. Espero que us sigui útils.

textos_administratius_part_3.doc

A la sessió de zoom que farem el dimarts dia 28 a les 12.30, treballarem l'expressió oral i la lectura. Estigueu preparats!

Molts ànims, i fins dimarts!

SETMANA DEL 4 al 10 DE MAIG

Hola nois, com esteu?

Aquesta semana anem a la RECERCA DE FEINA. Completeu les tasques de la fitxa 4. textos_administratius_part_4.odt

M'ho envieu per correu, com sempre. Gràcies!

Susana

SETMANA DEL 11 al 17 DE MAIG

Hola nois, com va? Ja comença a fer-se una mica llarg això, oi?

Aquesta setmana, una mica d'emoció. Heu de preparar el vostre primer CURRÍCULUM! Ja sé que segurament trobareu que no sabeu que posar (però si encara no heu acabat l'ESO!), però si rebusqueu en la vostra experiència i vides, teniu coses que us fan diferents. Heu entrenat algun esport tota la vida, i ara feu d'entrenadors… Heu fet pràctiques IES-L… Us motiva molt la informàtica i teniu coneixements que us fan vàlids per a treballar en aquest sector… Trobeu allò que us fa mereixedors de buscar i trobar una feina, i envieu-me el vostre currículum. En el document hi teniu les pautes i els exercicis. textos_administratius_part_v.doc

Moltes gràcies, i fins al ZOOM del dimarts, 12 de maig, a les 12.30, amb la mateixa ID i contrasenya de sempre.

Susana

SETMANA DEL 18 al 24 DE MAIG

Hola nois, com seguim?

Aquesta setmana…, treballarem l'entrevista laboral. Un pas molt important i decisiu a l'hora de que us agafin a una empresa… Així que heu d'estar preparats. Teniu aquí aquest document amb consells per afrontar-la i exercicis que cal que em retorneu abans del 24 de maig a la meva adreça de correu electrònic. textos_administraus_part_6.doc

El dia de ZOOM, dimarts a les 12.30, practicarem algunes de les preguntes més enganyoses que ens poden fer!

Fins dimarts!

Susana

SETMANA DEL 25 al 29 DE MAIG

Hola nois…

Ja s'acosta el final. Què bé, oi? Molts de vosaltres esteu treballant molt bé, així que us felicito. Aquesta setmana canviarem una mica el registre, ja que farem una comprensió lectora i haureu de vigilar com escriviu les respostes, en especial la 10.

El text que he triat tracta d'un cap (en castellà, «jefe») d'una illa de Samoa (un lloc molt remot en el que la población viu molt en contacte amb la naturalesa), que ha visitat el món occidental, i explica als seus súbdits com vivim en les ciutats europees. A nosaltres, als homes blancs, ens anomenen PAPALAGIS, d'aquí el títol del fragment que llegireu. Aquí teniu el text i les preguntes. Podeu enviar-me les respostes per mail. A la pregunta 10 vull una resposta de 5 línees per valorar l'expressió escrita. cl11-els-papalagi.pdf

Si teniu dubtes, si us plau, contacteu amb mi.

Que passeu molt bona setmana!

Susana