1. ORIGEN DE LA FILOSOFIA

2. ESCOLA DE MILET

3. PITAGORISME

4. PARMÈNIDES I HERÀCLIT

5. Apories Zenó d'Elea

6. Enllaços sobre PRESOCRÀTICS PLURALISTES (Empèdocles d'Agrigent, Anaxàgores de Clazomene, Demòcrit d'Abdera):

(CLICAR AQUÍ per Empèdocles)

(CLICAR AQUÍ per Anaxàgores) (atendre només a la primera pàgina de l'arxiu que s'obre amb aquest enllaç, en l'apartat que es refereix al pensament de l'autor)

(CLICAR AQUÍ per Demòcrit).

7. GÒRGIES DE LEONTINOS

8. Protàgores en Libreoffice Protàgores en pdf

9. SÒCRATES SÒCRATES

10. Clicant sobre la imatge, s'obrirà l'objecció platònica del Tercer home (Parmènides)

Podeu clickar AQUÍ per obtenir un document sobre el Tercer Home aristotèlic

11. Video explicació MITE O AL·LEGORIA DE LA CAVERNA.

CLICKAR AQUÍ El video és breu però correcte, hi apareixen els elements principals del mite, i inclou alguns esquemes interessants (com per exemple, un amb la relació entre Símil de la línia i Mite de la caverna). Cal afegir, però, les següents correspondències: Les cadenes que lliguen als presoners al fons de la caverna = Desitjos sensibles i recerca del plaer corporal. Home alliberat = Sòcrates Conseqüències nefastes per l'home que vol alliberar a la resta = Final de la vida de Sòcrates En el llibre Atena, en la seva introducció a Plató, aquest darrer punt de la significació del qui surt i entra a la caverna, està especialment ben tractat (pàg. 49). En canvi, els esquemes de correspondències de la pàg. 48, aconsello que NO els tingueu presents, perquè hi ha elements que no estan gens clars.

12. Capítol sobre Plató del llibre de Daniel Rosende Filosofia para bípedos sin plumas, descobert per la professora Gemma González. És una forma entretinguda d'entendre Plató, diferent però correcta i útil, molt recomenable: Clickar aquí

13.Alguns texts de presocràtics monistes