Aquesta és una revisió antiga del document


COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL

Ràdio, revista i imatge Treballarem diferents aspectes de la comunicació audiovisual. Entre les activitats que durem a terme en destaquen tres:

1) Farem la revista de l'IES Can Puig «@l peu de la lletra» que compta també amb una edició digital. Fa 18 anys que l'IES edita aquesta revista. A nosaltres ens tocarà fer els números 56, 57 i 58. REVISTA AL PEU DE LA LLETRA

2) Farem el programa de ràdio «Música des de la masia». Desde fa 10 anys els alumnes de l'IES Can Puig fem aquest programa en col·laboració amb Ràdio Ribes. Fins ara ja s'han emès més de 150 programes.

3) Treballarem la imatge (fotogràfica i en video) a partir dels materials i de les activitats que durant el curs 2008-2009 vam incorporar gràcies al projecte «Cinema en curs». BLOC DEL CINEMA grup A

BLOC DEL CINEMA grup B

Continguts

L’assignatura de CULTURA AUDIOVISUAL està plantejada com un taller participatiu, pràctic i alhora rexlexiu, per conèixer els mitjans de comunicació: ràdio, premsa i televisió. Un acord entre l’IES i Ràdio Ribes ens permet utilitzar l’emissora municipal per emetre els nostres programes. Es treballen diferents aspectes de la comunicació oral, escrita, visual i noves tecnolgies. Es potencia especialment la part creativa de l’alumnat. La matèria la imparteix David Puertas, llicenciat en Ciències de la Comunicació i Professor de música.

Temes a tractar

- La ràdio - El llenguatge radiofònic - El guió radiofònic - L’expressió vocal - La premsa escrita - El llenguatge audiovisual: imatge fixa i en moviment - Estructura de la informació periodística - Els gèneres: notícia, crònica, reportatge, entrevista… - La música a través del temps - Coordinació del projecte “Tema musical de la setmana”

Activitats

- Elaboració de programes de ràdio - Presentació de guions radiofònics - Elaboració de la revista Al peu de la lletra - Jocs lingüístics - Audicions - Xerrades de professionals de diferents àmbits - Activitats a l’entorn del “Tema musical de la setmana”

Treballs

Cada trimestre elaborem programes radiofònics (musicals i dramàtics), fem la revista de l'institut i presentem projectes d'imatge (fotografia i audiovisual).

Aquí teniu en format pdf la guia de funcionament del programa Audacity:

AUDACITY instruccions

Projecte fotogràfic

Aquí teniu un parell de mostres de projectes fotogràfics amb música

Els projectes del curs 2009/2010 els podeu veure a l'apartat VIDEO-NOTICIES de la revista digital: REVISTA AL PEU DE LA LLETRA

Materials diversos

Lars von Tiers Dinamarca, 1956 Moviment Dogma 95: més realitat, menys efectes especials, recursos tècnics al mínim Filmografia destacada: Europa, 1991 Els idiotes, 1998 Dogville, 2003 Anticrist, 2009

Gus van Sant EUA, 1952 Temes: homosexualitat, adolescència Filmografia destacada: Mi Idaho Privado, 1991 Todo por un sueño, 1995 El indomable Will Hunting, 1997 Elephant, 2003 Paranoid Park, 2007 Mi nombre es Harvey Milk, 2008

Convocatòria de Premi Sant Jordi a la Creació Audiovisual

1. Objecte: Una producció audiovisual de temàtica lliure (clip, reportatge, entrevista, ficció, etcètera).

2. Participants: Les produccions seran en grup.

3. Categories: s’estableix una categoria per a l’ESO i l’altra per a Batxillerat i Cicle Formatiu.

4. Premis: Tres premis per a cada categoria

5. Jurat: Caps del Departaments d’Educació Visual i Plàstica i Música.

6. Presentació dels treballs: fins al dia 20 d’abril de 2010 (en les condicions que s’expliquen més avall).

7. Lliurament dels premis: 30 d’abril de 2010.

Bases: * Poden optar totes aquelles produccions audiovisuals creades originalment per un grup d’alumnes de l’IES Can Puig.

* Es valorarà que les imatges, la música i el so siguin de creació original, malgrat que s’accepta que part de la producció audiovisual contingui elements extrets d’altres fonts.

* Les produccions audiovisuals no poden durar més de 5 minuts .

* Per presentar una producció al concurs, cal penjar-la al youtube en alta qualitat i enviar un mail a dpuertas@iescanpuig.com indicant l’enllaç on es pot visionar la mateixa.

* És obligat que consti un títol a l’inici i uns crèdits al final. Els crèdits han d’indicar, com a mínim, el nom i curs dels alumnes que hi han participat, els programes informàtics que s’han utilitzat per fer la producció, la data de creació i les fonts d’on s’han extrets imatges, música o sons que no siguin de creació pròpia.

* El jurat tindrà en compte diferents aspectes com la creativitat, l’expressivitat, els valors que es transmeten, la coherència entre missatge i forma, la qualitat tècnica, etcètera.